Direct naar de content

Erasmusspeld voor Jaap Koortens

Vanwege zijn jarenlange toegewijde inzet als vrijwilliger heeft Jaap Koortens vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Jaap Koortens kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van Edwin Smit, voorzitter van de gebiedscommissie Hoogvliet, tijdens het jaarlijkse diner van klaverjasvereniging Klavertroef.

Klavertroef
Jaap Koortens is al 25 jaar penningmeester bij klaverjasvereniging Klavertroef. Hij beheert de rekening en de kas van de vereniging en maakt begrotingen, jaarverslagen en jaarrekeningen. Met zijn toegewijdheid en accuratesse is Koortens een zeer gewaardeerd lid van de vereniging. Edwin Smit in zijn toespraak aan Jaap Koortens: ‘Uw rapportages zijn professioneel opgesteld en geven een duidelijk beeld van de financiële situatie. U licht de cijfers uitgebreid en zeer zorgvuldig toe. En dan bent u ook nog eens een heel sociale, betrokken man, heb ik begrepen. Dit jaar vieren jullie het dertigjarig bestaan van Klavertroef. Al dertig jaar speelplezier troef, ontspanning troef, saamhorigheid troef. En daar draagt u geen steentje aan bij, maar eerder een hele kei.’

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk, gemeente Rotterdam, tel 06-10 90 78 24.