Direct naar de content

Erasmusspeld voor Inez Martin-van der Meer

NB Dit nieuws NIET verspreiden vóór vrijdag 27 mei, 18.00 uur!

Inez Martin heeft zich als initiatiefnemer van de Tafel van Zeven ingespannen om Rotterdamse vrouwen uit de hele wereld een sterkere positie te geven. Op 27 mei is er voor haar een afscheidsfeest omdat zij stopt met haar taken als bestuurder en directeur van de Tafel van Zeven. Wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg Hugo de Jonge reikt haar bij deze gelegenheid een Erasmusspeld uit voor haar vrijwillige verdiensten voor de samenleving.

De Tafel van Zeven is een leerwerktraject voor vrouwen die van koken graag hun beroep willen maken. Bij de Tafel krijgen zij een opleiding in culinaire vaardigheden, keukenhygiëne, presentatie en het vertellen van verhalen. Daarmee zijn de vrouwen echt gastvrouwen die een catering tot iets bijzonders maken. Veel wereldsmaken zijn vertegenwoordigd.

Inez Martin heeft een lesmethode ontwikkeld die empowerment van de vrouwen als uitgangspunt heeft. Het begon in 2007 met 21 vrouwen. Eind november vorig jaar waren het inmiddels 175 vrouwen die een opleiding volgden en een diploma behaalden. De Tafel van Zeven zorgt voor onderlinge verbinding. Zowel tussen de vrouwen onderling als met de samenleving. Er is een wijkrestaurant in Schiemond ontstaan, er zijn projecten rond koken met kinderen en is er een uit-en-thuis-bon die de eenzaamheid van ouderen doorbreekt.

De Tafel van Zeven won de ‘Aardig Onderweg’ Award van de RET, werd genomineerd voor de A. van der Leeuwprijs Rotterdam en ontving de stimuleringsprijs van WomenINC/Cordaid.

Inez Martin is daarnaast scriptiebegeleider van studenten aan de Hogeschool Rotterdam en voorzitter van het Vrouwenplatform Delfshaven.

Uitreiking
vrijdag 27 mei, rond 17.30 uur tijdens afscheidsfeest Inez Martin
Zweedse kerk, Parklaan 5

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan Inez Martin voor haar vrijwillige inzet om vrouwen in Rotterdam te ondersteunen en krachtiger te maken.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl