Direct naar de content

Erasmusspeld voor Ineke Tromp

Op haar 25-jarig jubileum als vrijwilliger bij koor Grenzeloos heeft mevrouw F.A. (Ineke) Tromp-van ’t Hof vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Ineke Tromp kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van Jacques van Amerongen, technisch voorzitter van de gebiedscommissie Delfshaven, namens het college van burgemeester en wethouders.

Lief en leed
In 1992 ontstond koor Grenzeloos: een combinatie van Nederlandse en allochtone vrouwen uit Middelland die graag in elkaars taal wilden zingen. Vanaf de eerste bijeenkomst was Ineke Tromp koorlid, maar al snel ontwikkelde zij zich tot vrijwilliger. Al vijfentwintig jaar bekommert mevrouw Tromp zich om het ‘lief en leed’ van de koorleden, zorgt zij voor een goed verloop van de repetities en is zij contactpersoon rond optredens. Voor koorleden die slecht ter been zijn, regelt zij bijvoorbeeld vervoer, en tijdens optredens presenteert zij ook.

Buurtvrouwen
Door de jaren heen is Ineke Tromp met haar enthousiasme en organisatietalent een rots in de branding geweest voor het koor Grenzeloos, maar heeft zij ook bijgedragen aan het welzijn in de wijk vanwege de maatschappelijke rol die het koor speelt in Middelland. Zo is het koor nauw betrokken bij het gezamenlijk vieren door buurtvrouwen van Kerstmis, het islamitische Suikerfeest en het hindoefeest Divali.

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: