Direct naar de content

Erasmusspeld voor Huub Zegers

NB Dit nieuws NIET verspreiden vóór donderdag 30 juni, 18.00 uur!

Huub Zegers wordt ook wel ‘Mister Maison van den Boer Rotterdam’ genoemd. Zijn inzet voor de stad overstijgt het niveau van toeleverancier. Daarom ontvangt hij uit handen van wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport, Adriaan Visser, een Erasmusspeld. Dit gebeurt tijdens de afscheidsreceptie van de heer Zegers op donderdag 30 juni in het Hulstkampgebouw op het Noordereiland.

Verbinder 
Huub Zegers neemt na 42 jaar afscheid van het concern Maison van den Boer. Hij is in de eerste plaats een voortreffelijk culinair gastheer. Bovendien is het een rasechte verbinder, netwerker en ware ambassadeur. Zijn connecties heeft hij altijd weten te verbinden aan het belang van Rotterdam. Grote evenementen werden mede door zijn inspanningen een voorbeeld van goed gastheerschap voor Rotterdam. Zo heeft hij zich tientallen jaren ingezet voor het CHIO. Dit internationale hippisch evenement groeide uit tot een van de grootste hospitality events van Nederland. Ook andere sportevenementen van topniveau in Rotterdam konden rekenen op de bevlogen inzet van Zegers.

Rotterdams Gastheerschap
Vanaf het begin van zijn carrière onderhield Huub Zegers een goede relatie met de Doelen en gaf hij duidelijk inhoud aan het partnership met de Doelen. Bij belangrijke evenementen voor de stad gaf hij op hoog niveau invulling aan het Rotterdamse gastheerschap. Daarnaast organiseerde de heer Zegers jarenlang grote diners, bijvoorbeeld voor het Rotterdams Philharmonisch Gala, het Gergiev Festival, het jaardiner van Deltalinqs en ontvangsten aan boord van De Nieuwe Maze, het directievaartuig van het Havenbedrijf. Zegers werd vanaf het begin van de start van het Hulstkampgebouw als evenementenlocatie ook hier een enthousiast gastheer.

Uitreiking
De uitreiking van de Erasmusspeld vindt plaats op donderdag 30 juni om ca. 17.30 uur tijdens de afscheidsreceptie van Huub Zegers in het Hulstkampgebouw, Maaskade 199
Rotterdam.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan Huub Zegers voor zijn langdurige, professionele en enthousiaste inzet om de stad een uitmuntend gastheer te laten zijn. Dit draagt bij aan de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl