Direct naar de content

Erasmusspeld voor Hib van Beek

Vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor het CHIO heeft de heer F.H. (Hib) van Beek vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Hib van Beek kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Aboutaleb, in de pauze van de springwedstrijd op het paardensportevenement CHIO.

Ringmeester
Hib van Beek (Rotterdam, 14 oktober 1947) is sinds zijn vijftiende vrijwilliger bij het CHIO, het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam. Daar kwam hij terecht doordat zijn ouders lid waren van de Rotterdamsche Manège, waar het CHIO zijn wedstrijden houdt. Samen met zijn tweelingbroer Hob begon hij in 1963 met het rondbrengen van folders. Daarna ging hij aan de slag in de stallen, waar hij het bracht tot hoofd stallen. Vervolgens werkte Hib van Beek als medewerker secretariaat en later hoofd secretariaat. En van algemeen coördinator werd hij bestuurslid. Inmiddels is Hib van Beek al vele jaren ringmeester: degene die tijdens wedstrijden alles coördineert in de piste en aanspreekpunt is voor de ruiters.

Naar eigen zeggen is Hib van Beek nooit een ‘paardengek’ geweest, maar het Rotterdamse paardensportevenement ligt hem na aan het hart. Zijn passie ligt vooral bij het organiseren van het CHIO en bij de mensen die er werken. Zij kennen hem als opgewekt en behulpzaam, en als spin in het web van de piste.

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter van burgemeester Aboutaleb: 06-53 28 48 13 / l.dejong@rotterdam.nl.