Direct naar de content

Erasmusspeld voor Henk Roerade

Op zaterdag 4 september heeft Henk Roerade de Erasmusspeld ontvangen voor zijn jarenlange vrijwillige inzet bij de Rotterdamse voetvalvereniging TransvaliaZW. Wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport) reikte de onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Roerade (28-12-1933, Rotterdam) is al 75 lid van TransvaliaZW, waarvan 25 jaar erelid. Zijn vader schreef hem in 1946 in en vijf jaar later debuteerde hij in het eerste elftal. Daarmee won hij in 1952 het kampioenschap.

75 jaar vrijwilliger
Naast zijn sportieve prestaties was Roerade al die jaren ook onafgebroken actief als vrijwilliger. Zo was hij jeugdleider, teamleider van het 1e elftal en betrokken bij de organisatie van clubfeesten en -evenementen. In 1978 startte Roerade als vrijwilliger bij de terreincommissie en de onderhoudsploeg. Dat houdt hij tot op de dag van vandaag vol. Meerdere keren per week komt hij naar de club voor allerlei onderhoudswerkzaamheden.

Wethouder De Langen: ‘Ik kom zelden iemand tegen die het vrijwilligerswerk zo lang volhoudt. Meneer Roerade is met recht dé ‘clubman’, iemand die zijn club al 75 jaar lang dag in dag uit, door dik en dun trouw blijft.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.