Direct naar de content

Erasmusspeld voor Han Brentjes

Vanwege haar jarenlange enthousiaste inzet als vrijwilliger heeft Han Brentjes vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Han Brentjes kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van wethouder Sven de Langen (Onderwijs, Jeugd en Zorg), bij de viering van het 35-jarig jubileum van Roeivereniging Rijnmond.

Roeivereniging Rijnmond
Han Brentjes (1 augustus 1925) is vrijwilliger van het eerste uur bij Roeivereniging Rijnmond, een vereniging met zo’n 250 leden. Sinds de jaren ’80, toen Rijnmond niet langer van de gemeente was, heeft zij de vereniging samen met andere vrijwilligers voortgezet. Mede dankzij haar inzet is er al 35 jaar een zeer gezonde en gewaardeerde Roeivereniging Rijnmond. Als vrijwilliger was Han Brentjes verantwoordelijk voor de hele verenigingsadministratie, de ledencoördinatie en de begeleiding van nieuwe leden. Ook was ze vertrouwenspersoon en de schakel tussen leden en bestuur. Ze heeft lange tijd roeicursus gegeven en roeide zelf tot op hoge leeftijd mee.

Verbindende factor
Met haar 93 jaar is Han Brentjes nog steeds de spil van Roeivereniging Rijnmond. Nog altijd maakt ze nieuwe leden wegwijs binnen de vereniging. Han Brentjes is de wandelende vraagbaak voor alles wat er binnen de vereniging speelt. Als er jarigen of jubilarissen zijn, zorgt zij dat ze in het zonnetje worden gezet. Wethouder Sven de Langen in zijn toespraak aan Han Brentjes: ‘U bent niet alleen het boegbeeld, maar ook het geweten van Rijnmond. De verbindende factor tussen de leden en bestuursleden. Kortom, petje af voor wat u heeft gedaan voor roeivereniging Rijnmond – voor de leden van nu, de leden van vroeger, en daarmee voor de hele vereniging.’

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 28 36 28 89 of m.vangoethem@rotterdam.nl