Direct naar de content

Erasmusspeld voor Fred Nederlof en Robert Wever

Zaterdag 8 februari verricht sportwethouder Antoinette Laan de officiële opening van het clubhuis en sportcomplex van de Rotterdamse Hockeyvereniging Leonidas. Daarna reikt ze twee Erasmusspelden uit aan Fred Nederlof en Robbert Wever vanwege hun langdurige vrijwilligerswerkzaamheden voor hockeyvereniging Leonidas.

Beide leden hebben meer dan 10 jaar een belangrijke stempel gedrukt op de ontwikkeling van Leonidas. Mede dankzij hun creativiteit, enthousiasme en doorzettingsvermogen, kunnen bijna 2.300 andere leden sporten bij een van de grootste hockeyverenigingen van Nederland.

Fred Nederlof heeft veel betekend bij de totstandkoming van het clubhuis en de ijsbaan. Ook was hij betrokken bij diverse initiatieven om de hockeysport te promoten. Robert Wever coördineerde onder andere de verhuizing naar het Toepad en regelde sponsoren om het nieuwe complex mogelijk te maken. Hij was mede-initiator van de ijsbaan en ook nauw betrokken bij de realisatie van het nieuwe complex.

RHV Leonidas
De RHV (Rotterdamse Hockeyvereniging) Leonidas, in 1934 opgericht als familievereniging, viert dit jaar het 80-jarig jubileum. Sinds 10 jaar is het ledental gegroeid van 1000 naar 2300 leden. Die groei heeft in 2010 geleid tot de verhuizing naar 'de overkant van de weg', waar Leonidas zes velden en een zaalhockeyhal heeft. Op dat moment was er nog geen clubhuis, twee containers dienden als kleedkamer en douchen kon bij de voetbalclub. In oktober 2011 ging de eerste paal voor het nieuwe clubhuis de grond in en in augustus 2012 werd het met een C/D Toernooi in gebruik genomen. Toen in maart 2013 op de bovenverdieping het kinderdagverblijf gereed kwam, was het clubhuis echt gereed. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Erasmusspeld
De heren Fred Nederlof en Robbert Wever komen in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat zij zich op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied gedurende een langere periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Laan, 06 – 13 15 51 20 of m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl