Direct naar de content

Erasmusspeld voor Fred Kok

Op zondag 7 oktober heeft hij de Erasmusspeld ontvangen voor zijn langdurige vrijwillige verdiensten in Prins Alexander en Kralingen-Crooswijk. Wethouder Tim Versnel (Werk & Inkomen, NPRZ en EU-arbeidsmigranten) reikte de onderscheiding uit in het Huis van de Wijk Ommoord. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Kok (1946) neemt deze maand afscheid van zijn taken als vrijwilliger. De organisaties waarvoor hij actief was, verliezen daarmee een gedreven en enthousiaste vrijwilliger die met humor en een luisterend oor Rotterdammers van alle leeftijden wist te raken.

Opzoomeren
Het grootste deel van zijn vrijwilligerswerk verrichtte Kok in Ommoord. Daar was hij actief voor het Opzoomerteam van BewonersOrganisatie Ommoord. Dat team controleert de aanvragen voor Opzoomerpremies en geeft de deelnemers advies. Verder organiseerde Kok ook zelf veel Opzoomeractiviteiten voor oud en jong.

Daarnaast was hij actief voor Gro-up Buurtwerk en verpleeghuis De Hofstee in Ommoord en voor hospice De Regenboog in Kralingen.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Prins, tel: 06 434 881 27 of ccmj.prins@rotterdam.nl.