Direct naar de content

Erasmusspeld voor Feico Houweling

NB. Dit nieuws NIET verspreiden voor vrijdag 20 november, 16.30 uur.

Feico Houweling is al meer dan dertig jaar een pleitbezorger van de literaire wereld in Rotterdam. Om die reden ontvangt hij een Erasmusspeld uit handen van burgemeester Aboutaleb. Dit gebeurt na afloop van de Europa-lezing die de heer Houweling geeft, op vrijdag 20 november rond 16.30 uur in de Bibliotheek aan de Hoogstraat.

Feico Houweling staat bekend als een eminent verhalenverteller met een uitgebreide kennis van onze cultuurgeschiedenis. Zijn hartstocht voor geschiedenis deelt hij graag met anderen. In het land geeft hij geschiedeniscolleges, ook in Rotterdam.

Maar Feico Houweling is vooral een bevlogen inspirator en initiatiefnemer in de Rotterdamse literaire wereld. Mede dankzij zijn vrijwillige inzet werd in de jaren negentig een Noodfaculteit Letteren opgericht. Later werd dit de Leerstoel Letteren en Samenleving op de Erasmus Universiteit. Houweling bleef inhoudelijk betrokken: met strategisch inzicht bewaakte hij de functie van de leerstoel. Hij is ook bestuurslid van de gelijknamige stichting die zoveel mogelijk Rotterdammers wil laten kennismaken met de letteren.

Daarnaast is Houweling de initiatiefnemer van de belangenorganisatie ‘Verzamelde Werken’ waarvan hij zelf voorzitter werd. Naast belangenbehartiger is hij in deze functie een bruggenbouwer, iemand die het literaire veld overziet en met gezond verstand het algemene belang nastreeft. Houweling neemt dit najaar afscheid van zijn functie als voorzitter.
Hij heeft altijd op de bres gestaan voor de belangen van Rotterdamse schrijvers, dichters, uitgeverijen, boekhandels en podia. Dat doet hij met geduld, optimisme en overtuigingskracht. Het is mede aan hem te danken dat de literaire wereld in Rotterdam eensgezinder optrekt en gezonde ambities nastreeft.

Uitreiking
Vrijdag 20 november, ca. 16.30 uur
Centrale Bibliotheek, 4e verdieping
Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam

Erasmusspeld
Feico Houweling ontvangt de Erasmusspeld omdat hij zijn talenten vrijwillig en langdurig heeft ingezet voor de kunsten in Rotterdam, met name voor het literaire klimaat van de stad.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl