Direct naar de content

Erasmusspeld voor Ernst Cooiman

Maandag 8 april heeft wedstrijdsecretaris Ernst Cooiman de Erasmusspeld ontvangen voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor voetbalclub RCSV Zestienhoven. Sportwethouder Sven de Langen reikte de onderscheiding uit tijdens de algemene ledenvergadering. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Ernst Cooiman (02-12-1951, Rotterdam) is een kleine veertig jaar actief binnen de voetbalvereniging. Hij wordt omschreven als een vriendelijke man, hartelijk naar spelers en ouders. In 1980 start Cooiman als jeugdbestuurslid en ‘probleemoplosser/regelaar’ bij de toenmalige voetbalclub Groen-Wit. In die functie is hij onder meer verantwoordelijk voor het organiseren van (vervangend) vervoer naar uitwedstrijden.

Vanaf 1994 start hij als wedstrijdsecretaris en bestuurslid. In die functies maakt hij de fusie tussen de Groen-Wit en DOS’32 van dichtbij mee. De clubs gaan samen verder als RCSV Zestienhoven, een club met ruim zevenhonderd leden. Zijn bestuursfunctie heeft Cooiman op 18 maart 2018 neergelegd. En aan het eind van dit voetbalseizoen neemt hij afscheid als wedstrijdsecretaris van de jeugd- en seniorenteams. Daarmee komt aan een vrijwillige inzet van bijna veertig jaar een eind.

Buitengewoon
Wethouder De Langen tijdens de uitreiking: ‘Vrijwilligers zijn van enorm belang binnen sportverenigingen. Zíj zijn de basis, ze zijn de motor die de club draaiend houdt. Vaak zijn het vaders en moeders, opa’s en oma’s die een paar jaar bijspringen. En soms zijn er mensen zoals u, meneer Cooiman. Mensen die zich vele jaren met hart en ziel inzetten voor hun cluppie. Een buitengewone prestatie.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk, pc.vanderkolk@Rotterdam.nl.