Direct naar de content

Erasmusspeld voor Eric Alblas

Op dinsdag 22 februari heeft hij de Erasmusspeld ontvangen voor zijn langdurige vrijwillige verdiensten voor de stad. Wethouder Vincent Karremans (Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleven) reikte de onderscheiding op zijn werkkamer uit. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Alblas (08-03-1960, Rotterdam) ruimt als vrijwilliger bijna dagelijks door weer en wind zwerfafval op in Rotterdam. Ook schroomt hij niet om misstanden te agenderen, zoals overlast door lachgas, over bewoning of andere illegale praktijken. Daarnaast zet hij zich in om buurtbewoners met elkaar te verbinden.

Wethouder Karremans: ‘Mijn voorganger Bert Wijbenga heeft u van prikstok, handschoenen en vuilniszakken voorzien. U mocht hem weer benaderen als u nieuwe spullen nodig heeft, toch? Ik wil die afspraak graag van hem overnemen, zodat u kunt rekenen op voldoende materiaal voor uw activiteiten.’

Actieve bewoner
In het verleden was Alblas actief bij de toenmalige bewonersorganisatie OVDB (Organisatie Voor en Door Bewoners). Hij zette destijds zich in voor de veiligheid en leefbaarheid in de Tarwewijk. Als vaste deelnemer van Burgerblauw Tarwewijk maakte hij iedere vrijdagavond een rondje door de wijk om meldingen te maken en mensen preventief aan te spreken. Ook was hij zeer actief bij het leefbaar houden van de straat waarin hij woonde.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.