Direct naar de content

Erasmusspeld voor Enrico Stout

Op zaterdag 5 oktober heeft Hoogvlieter Enrico Stout de Erasmusspeld ontvangen voor zijn vrijwillige verdiensten voor korfbalvereniging Nikantes. Hij kreeg deze onderscheiding na afloop van een thuiswedstrijd uitgereikt door sportwethouder Sven de Langen. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Enrico Stout (17-06-1972, Rotterdam) ontving deze penning vanwege zijn langdurige vrijwillige inzet als secretaris van Nikantes. Stout is sinds 1994 actief als secretaris van de korfbal- en jeu de boules-vereniging. Naast alle administratieve werkzaamheden is hij ook trekker van allerlei grote projecten. Zo is hij medeverantwoordelijk voor de realisatie van het elektronisch scorebord in sportgebouw ‘De Campus’ in Hoogvliet en nieuwe speeltoestellen op het sportveld.

Ook heeft hij samen met drie andere sportverenigingen een Beachcourt met olympische afmetingen gerealiseerd. Hierop kunnen twee handbal-/korfbal- en één volleybalveld uitgelegd worden. Wethouder Sven de Langen: ‘Natuurlijk heb je deze successen niet in je eentje behaald, maar je bent wel steeds de drijvende kracht. Het toont hoe veelzijdig, vasthoudend en proactief je bent. En dat je verder kijkt dan korfbal alleen. Want wat ik persoonlijk heel mooi vind, is dat Nikantes meer wil zijn dan een sportvereniging. Dat het een plek wil zijn, én is, waar jong en oud terecht kunnen voor inspanning en ontspanning.’
 
Boulodrome

Stout is momenteel bezig om -in samenwerking met anderen- een Boulodrome te realiseren. Dit is een overdekte jeu de boules-baan, zodat de honderd jeu de boules-leden van Nikantes het hele jaar door jeu de boules kunnen spelen.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: