Direct naar de content

Erasmusspeld voor Ellen Zevenbergen-van Beek

Geldgebrek mag niet leiden tot een gebrek aan opleiding. Dat is zo ongeveer de leidraad van de Van Beek-Donner Stichting die Rotterdamse meisjes ondersteunt in hun ontwikkeling. Ellen Zevenbergen was 25 jaar lang als vrijwilligster voorzitter van deze stichting. Bij haar afscheid ontvangt zij uit handen van de wethouder Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie)  een gemeentelijke onderscheiding: de Erasmusspeld. Dit gebeurt op zaterdag 12 maart om 15.15 uur in de Van Nellefabriek.

Onder voorzitterschap van Ellen Zevenbergen is de Van Beek-Donner Stichting getransformeerd van een intern gerichte familiestichting tot een modern vermogensfonds. De stichting ondersteunt Rotterdamse meisjes en vrouwen om een opleiding te volgen.

Zevenbergen had 25 jaar lang de dagelijkse leiding van de stichting. Zij was ook het gezicht naar buiten. Ze nam deel aan vele vergaderingen met andere landelijke en Rotterdamse fondsen die zich inzetten om noden te lenigen en leverde ook op die manier een bijdrage. Zevenbergen wist dwarsverbanden te leggen tussen vergelijkbare goede doelen fondsen in Nederland.

Onder leiding van Zevenbergen steunde de stichting ook projecten voor vrouwen empowerment in Rotterdam. Voorbeelden daarvan zijn Donna Daria en de Tafel van Zeven. Het is daarom lastig na te gaan hoeveel vrouwen en meisjes hebben kunnen profiteren van de steun van de stichting. Vast staat dat het er zeker honderden en misschien wel duizenden zijn.

In de voorzittersperiode van Ellen Zevenbergen zijn vier jaarlijkse Grada van Beek-Donnerbeurzen in het leven geroepen, genoemd naar de oprichter van de stichting. Hiermee kunnen studentes hun master halen aan Codarts of het Piet Zwart instituut.

Zaterdag 12 maart, 15.15 uur, tijdens het afscheid van Ellen Zevenbergen
Van Nelle fabriek, loods K en L (Stichting Jarige Job)
Van Nelleweg 1
3034 BC Rotterdam

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan mevrouw Zevenbergen voor haar grote, langdurige en vrijwillige inzet als voorzitter van de Stichting Van Beek-Donner en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl

.