Direct naar de content

Erasmusspeld voor Elisabeth den Hartigh

Op dinsdag 19 november heeft Elisabeth den Hartigh de Erasmusspeld ontvangen voor haar vrijwillige verdiensten voor Bewonerscommissie flat Nesselint. Wethouder Michiel Grauss (Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg) reikte de Rotterdamse onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Den Hartigh zet zich al jaren op vrijwillige basis in voor de bewoners van flat Nesselint (115 appartementen). In 2005 wordt zij gekozen tot voorzitter van de Bewonerscommissie. Den Hartigh ontwikkelt zich meteen tot de drijvende kracht van de commissie. Energiek en gedreven, professioneel en betrokken. Haar focus ligt op een goede verstandhouding met bewoners en verhuurder WoonCompas en het leefbaar houden van de flat. Zo regelt zij toezicht op de schoonmaakwerkzaamheden en het beheer van de fietsenstalling. Ook zorgt zij voor een groepsapp om de flat en bewoners veilig te houden.

Wethouder Grauss: ‘Bewoners en verhuurder kennen u als een betrouwbaar, integer mens. Daardoor kunt u bemiddelen als mensen u persoonlijke zorgen toevertrouwen. Zo heeft u veel mensen kunnen helpen tijdens een moeilijke periode in hun leven.’

Huurdersplatform
Van 2010 tot medio 2018 was Den Hartigh ook voorzitter van het Huurdersplatform. Dit is een overkoepelend platform dat de belangen van alle bewonerscommissies (5) van Wooncompas behartigt. In die rol is zij nauw betrokken bij de voorgenomen fusie tussen WoonCompas en Woonvisie. Zij behartigt met een constructieve en positieve houding de belangen van de huurders tijdens het proces. Als de fusie in 2018 een feit is, wordt het Huurdersplatform opgeheven.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: