Direct naar de content

Erasmusspeld voor Dhr. W.E.O. (Eric) Wehrmeijer

Let op! Dit nieuws niet verspreiden vóór donderdag 31 maart, 16.00 uur.

Eric Wehrmeijer was als directeur en bestuurder jarenlang het boegbeeld van RTV Rijnmond. Daarnaast zette hij zich als vrijwilliger in voor diverse Rotterdamse organisaties. Hij ontvangt de Erasmusspeld uit handen van Peter van Veen, directeur Sport & Cultuur van de gemeente Rotterdam. De uitreiking vindt plaats tijdens de afscheidsreceptie van Wehrmeijer op ss Rotterdam op donderdagmiddag 31 maart.

Wehrmeijer wist RTV Rijnmond door een zware tijden te loodsen en transformeerde de verlieslijdende lokale omroep naar een financieel gezonde organisatie. Hij was twaalfenhalf jaar directeur en bestuurder en neemt nu afscheid omdat hij met pensioen gaat.

Ook voor de stad Rotterdam heeft Wehrmeijer veel betekend. Hij ging de samenwerking aan met allerlei organisaties in Rotterdam: van muziek tot sport en van recreatie tot theater, hij wist partijen aan zich te binden en er een vruchtbare relatie mee op te bouwen voor RTV Rijnmond.

Daarnaast was Wehrmeijer als vrijwillig actief in diverse bestuursfuncties. Onder andere bij ROOS, de stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking. Ook was hij projectdirecteur van de Lokale Omroepen Nederland, waar hij met adviezen en initiatieven de samenwerking binnen lokale media stimuleerde. Zijn bestuurslidmaatschap van het Platform Communicatie Rotterdam droeg bij aan de transformatie van dit platform tot een eigentijdse organisatie.

Eric Wehrmeijer is ook een van de mensen achter North Sea Around Town. Vanaf de pioniersfase was hij als vrijwillig bestuurder betrokken bij dit festival. Als oud muzikant van Gruppo Sportivo kende hij het muziekveld als geen ander en met oog voor het belang van de artiesten wist hij NSAT te verankeren in de stad.

atum, tijd en locatie
Donderdag 31 maart, tussen 16.00 en 18.30 uur (tijdens afscheidsreceptie)
De Queens Lounge, ss Rotterdam
3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Wehrmeijer voor zijn deskundige, intensieve en betrokken inzet voor diverse Rotterdamse organisaties en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie: