Direct naar de content

Erasmusspeld voor Dhr. M.P. (Rien) Eland

NB Dit nieuws niet verspreiden voor dinsdag 18 april 9.30 uur

Meneer Eland heeft zich ontwikkeld tot een bijzonder trouwe vrijwilliger in de zorgsector. Zijn kennis en ervaring heeft hij altijd ruim gedeeld met anderen. Op 18 april neemt hij afscheid van het grootste deel van zijn vrijwilligersfuncties. Bij die gelegenheid ontvangt hij een Erasmusspeld uit handen van wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg).

Rien Eland was tien jaar lang penningmeester voor de Centrale Cliëntenraad van Aafje. Hij beheerde ook andere portefeuilles zoals Welzijn, Medezeggenschap Thuiszorg en Zorgkantoren. Zijn financiële inzicht en zijn uitstekende parate kennis van wet- en regelgeving kwamen de Cliëntenraad goed van pas. Ook was hij actief betrokken bij de Cliëntenraad van verzorgingshuis De Vijf Havens. Bij deze instelling was Eland ook op andere manieren vrijwillig actief, bijvoorbeeld als chauffeur van de rolstoelbus bij uitstapjes.

De heer Eland blijft nog actief voor De Vijf Havens. Hij heeft hier een Maritieme Club voor ex-zeevarenden opgericht, waar bewoners met een scheepvaartachtergrond veel plezier aan beleven. Er blijkt behoefte te zijn aan een platform waar bewoners met zo’n achtergrond elkaar kunnen ontmoeten en bijvoorbeeld films rond scheepvaart samen kunnen bekijken.

Uitreiking
Dinsdag 18 april 2017, 9.00 – 9.30 uur (tijdens afscheidsreceptie)
Aafje Hessenplaats
Sigrid Unsetweg 222

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Eland voor zijn trouwe vrijwillige inzet in de zorgsector en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl