Direct naar de content

Erasmusspeld voor Dhr. G.A. (Freek) Meijer

Freek Meijer heeft als projectleider van Stadsontwikkeling in Rotterdam op bijzondere wijze bijgedragen aan het realiseren van grote projecten. Voor deze inzet heeft hij een Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Adriaan Visser (Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport). De uitreiking vond vanmiddag plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Meijer in het Nieuwe Luxor Theater.

De heer Meijer begon zijn loopbaan in 1979 bij de gemeente Rotterdam als ontwerper en constructeur. Al snel werd duidelijk dat hij de juiste man was voor gecompliceerde opdrachten. Dat is zo gebleven toen hij later projectleider en Hoofd Projectleider werd. Tientallen jaren lang was hij verantwoordelijk voor het realiseren van vaak ingewikkelde beeldbepalende projecten in Rotterdam.

Meijer begeleidde de bouw van de Schouwburg in de jaren tachtig. Daarna volgden onder andere de Kunsthal, de Erasmusbrug, metrostation Wilhelminaplein, de Benelux lijn, het Nieuwe Luxor Theater en het nieuwe CS Rotterdam. Omvangrijke en vaak uiterst complexe werken die vragen om vasthoudendheid en het bewaken van overzicht.

Freek Meijer is daar uitstekend in geslaagd. Hij beschikt over een unieke combinatie van talenten en kwaliteiten. Vriendelijk maar vasthoudend weet hij onderhandelingen tussen vaak veel verschillende partijen met diverse en soms tegengestelde belangen tot een goed einde te brengen. Daarbij heeft hij een goed oog voor financiën, blijft binnen het budget, en heeft hij een sterke antenne voor wat het bestuur – zijn opdrachtgever – wenst. Na 37 jaar trouwe en succesvolle dienst neemt de heer Meijer afscheid van zijn functie.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Meijer voor zijn uitzonderlijke inzet bij de realisering van beeldbepalende projecten in Rotterdam. Dit levert een bijdrage aan de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl