Direct naar de content

Erasmusspeld voor Dhr. D.E. (Daniël) Sikkens

NB. Dit nieuws niet verspreiden vóór donderdag 3 maart, 16.30 uur!

Sporten en studenten, volgens Daniel Sikkens is dat een gouden combinatie. Sporten heeft een positieve invloed op studeren, zo is zijn overtuiging. De heer Sikkens neemt afscheid van zijn functie van voorzitter van de Stichting Erasmus Sport. Bij die gelegenheid ontvangt hij voor zijn langdurige inzet een Erasmusspeld uit handen van wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg, Hugo de Jonge. Dit gebeurt op donderdag 3 maart op de Erasmus Universiteit tijdens de afscheidsreceptie van Daniël Sikkens.

Meer dan 28 jaar heeft Daniël Sikkens zich onvermoeibaar op vrijwillige basis ingezet voor de sportende Rotterdamse studenten. En met succes. Mede door zijn inzet is er een hooggekwalificeerd sportaanbod gerealiseerd met meer dan vijftig sporten voor studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit. Sport kreeg een prominente plaats op de campus.

De heer Sikkens werkte samen met anderen jarenlang aan het naar Rotterdam halen van de European University Games van 2014. Dat is gelukt. In de zomer van dat jaar waren er ruim 3000 studenten uit 43 landen aan het sporten in en rond Rotterdam.

Daarnaast was Daniël Sikkens actief in het voortdurend verbeteren van de sportinfrastructuur voor studenten, met het realiseren van gebouwen of verbouwingen, structuurwijzigingen binnen de Stichting Erasmus Sport en het motiveren van medewerkers en bestuursleden. Vrijwel altijd was hij aanwezig bij sportevenementen van studenten. Zijn enthousiasme hiervoor was altijd duidelijk zichtbaar. Daarmee heeft hij anderen geïnspireerd en gemotiveerd.

Uitreiking
Donderdag 3 maart, 16.30 uur
Sport Studio, Erasmus Sport Centrum
Erasmus Universiteit
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Sikkens voor zijn gedreven en langdurige vrijwillige inzet voor de Stichting Erasmus Sport en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl