Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer T.A.A.M. (Theo) Magito

Talentontwikkeling van Rotterdamse jongeren. Dát is al jarenlang de ‘corebusiness’ van Theo Magito. Als een rode draad loopt het scheppen van kansen voor de jeugd door zijn carrière en door zijn leven. Op 2 oktober nam hij met een symposium afscheid van zijn hoofdfunctie als directeur-bestuurder van de CED-Groep. Bij die gelegenheid ontving hij een Erasmusspeld uit handen van wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin).

Het vormgeven van die talentontwikkeling onder jongeren deed Magito onder andere als voorzitter van Stichting Circus Rotjeknor en als lid van de Raad van Toezicht van TOS (Thuis op Straat). Met zijn kennis van onderwijs en het sociale domein, van jeugd en jongeren, van opgroeien en opvoeden, van strategie en beleid, van fusies en reorganisaties was hij bij het interne fusieproces van TOS een grote steun.

Datzelfde geldt voor Circus Rotjeknor, dat mede door zijn toedoen kon verhuizen naar de Fenixloods, samenwerking kreeg met Codarts en als kleine organisatie verder professionaliseerde.

Magito was ook tien jaar voorzitter van de Stichting Zieke Leerlingen, die zorg draagt voor onderwijs aan langdurig zieke leerlingen. Met de CED-Groep werkte hij mee aan de lessenserie ‘Jij hoort in onze klas’.

Magito gaf leiding aan het Stedelijk Bureau FAO, dat als een soort gideonsbende werkte aan verbetering van onderwijskansen in kwetsbare wijken. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van het Rotterdamse onderwijsachterstandenbeleid.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikte de Erasmusspeld uit aan Theo Magito voor zijn totale verdiensten op het gebied van talentontwikkeling voor Rotterdamse jongeren.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl