Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer R.F. (Robert) Eenhoorn

Robert Eenhoorn is een van de grootste honkbalsporters van Rotterdam en hij heeft als sportambassadeur de stad altijd gepromoot. Voor zijn verdiensten ontvangt hij de Erasmusspeld uit handen van sportwethouder Adriaan Visser op zaterdag 13 december rond 20.15 uur in het Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp.

Robert Eenhoorn is een vermaarde honkballer. Zijn thuisbasis is honkbalclub Neptunus, waar hij als klein kind al met zijn ouders kwam en waar zijn uitzonderlijke talent bleek. Hij speelde in de Major League bij de New York Yankees in de VS. Hij kwam daarna uit voor Oranje en nam twee keer deel aan de Olympische Spelen. Daarna werd hij een gewaardeerd honkbalcoach.

Ambassadeur
Robert Eenhoorn was jarenlang sportambassadeur van Rotterdam, hij verzorgde sport clinics en deed zoveel hij kon om sport te promoten. Hij is altijd een inspirerend voorbeeld geweest voor vele Rotterdammers en hij heeft veel kinderen begeleid in hun sportontwikkeling. Uit maatschappelijke betrokkenheid deel hij veel projecten onbezoldigd, zoals het ambassadeurschap van het World Port Tournament Baseball en de clinics voor de jeugd. Ook organiseert Eenhoorn jaarlijks een golfdag, waarvan de baten ten goede komen aan onderzoek in het Sophia Kinderziekenhuis.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan mensen die zich langere tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Uitreiking
Zaterdag 13 december 2014, tijdens de Stars Awards, start 19.00 uur.
Uitreiking Erasmusspeld ca. 20.15 uur.
Locatie: Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp, Energieweg 2, 3041 JC Rotterdam.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 13 15 51 20 of m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl