Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer Paul Scharff

Let op: nieuws niet verspreiden voor vrijdag 29 mei, 16.45 uur

De heer Paul Scharff neemt op vrijdag 29 mei afscheid als rector van het Erasmiaans gymnasium in Rotterdam. Scharff heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van het Rotterdamse onderwijs. Om die reden ontvangt hij een Erasmusspeld uit handen van Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg. Dit gebeurt tijdens een afscheidsreceptie in het Erasmiaans Gymnasium.

Paul Scharff is jarenlang een gezichtsbepalende rector geweest in het Rotterdamse voortgezet onderwijs. Eerst was hij dat op het Libanon Lyceum, later op het Erasmiaans Gymnasium. Naast zijn functie als rector heeft hij veel inspanningen geleverd om het Rotterdamse onderwijs te verbeteren. Mede dankzij zijn bijdragen zijn de resultaten in het voortgezet onderwijs de laatste vier jaar structureel omhoog gegaan.

Scharff is een pleitbezorger van heldere onderwijs data om het debat over onderwijsresultaten ook helder en zakelijk te kunnen voeren. De basis van objectieve data is de pijler voor de Rotterdamse effectprogramma’s. Paul Scharff was hiervan mede initiatiefnemer. Ook was hij projectleider van het Rotterdamse Taal en Reken effecten. Dit zijn programma’s om taal- en rekenvaardigheden te verbeteren. Doel is ook dat scholen voor voortgezet onderwijs meer samenwerken om met benchmarkgegevens het debat op een professionele manier te voeren.

Daarnaast nam Scharff diverse initiatieven om intelligente maar taalarme kinderen te stimuleren tot betere onderwijsresultaten. Op het Erasmiaans realiseerde hij hiervoor Talentenklassen. Eerder, op het Libanon, stimuleerde hij met Wereldklassen een verdieping van het onderwijs.

Paul Scharff is iemand die staat voor innovatie. Hij heeft een groot en positief stempel gedrukt op het Rotterdamse onderwijsveld.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Scharff omdat hij zich langdurig verdienstelijk heeft gemaakt voor het onderwijs in Rotterdam en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl