Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer M.D. (Driss) Tabghi

Let op! Dit nieuws niet verspreiden vóór vrijdag 9 oktober, 19.00 uur

Meer dan 35 jaar zette de heer Tabghi zich in voor kwetsbare groepen in de samenleving, met name voor (oudere) Marokkaanse bewoners in Charlois. Naast zijn professionele carrière op Zuid als leider en begeleider van diverse projecten deed hij veel en gevarieerd vrijwilligerswerk. Voor die inzet ontvangt hij vrijdag 9 oktober uit handen van burgemeester Aboutaleb een Erasmusspeld in brasserie Koriander in Charlois.

Driss Tabghi was eigenlijk op weg naar de Verenigde Staten van Amerika toen hij als tussenstop in Nederland belandde en daar bijna veertig jaar bleef. In Rabat werkte hij op de universiteit, waar hij eerder een rechtenstudie volgde. In Rotterdam koos hij voor het werk met kwetsbare groepen. Hij leidde en begeleidde als professional tal van projecten rond onderwijs, werk, veiligheid, participatie en jongeren, vooral op Rotterdam Zuid.

Daarnaast vond hij de tijd om als vrijwilliger diverse organisaties op te richten, zoals de Marokkaanse Culturele Vereniging Charlois en de SMOR, de Samenwerkende Marokkaanse Organisaties Rijnmond. Ook was Tabghi medeoprichter van de Marokkaanse Ouderen Bond in Nederland.

Tabghi woonde en werkte aanvankelijk in de Afrikaanderwijk, later in Charlois. Hij heeft zich altijd betrokken gevoeld bij de bewoners, zoals ook blijkt uit zijn langdurige verbintenis met eerst de Bewonersorganisatie Oud-Charlois en later (en nu nog steeds) met de werkgroep Oud-Charlois.

Uitreiking
Vrijdag 9 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur in Brasserie Koriander, Kromme Zandweg 79 in Rotterdam-Charlois.

Deze zomer bereikte Tabghi de pensioengerechtigde leeftijd. De gemeente Rotterdam heeft de Erasmusspeld aan de heer Tabghi toegekend voor zijn intensieve en langdurige vrijwillige inzet voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl