Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer H.P. (Henk) van der Velde

Een groot deel van zijn leven was Henk van der Velde intensief betrokken bij de organisatie van de Roparun, de estafetteloop van Rotterdam naar Parijs. Hij nam onlangs afscheid van zijn vrijwilligerswerk voor deze Roparun. Om hem voor zijn inzet te bedanken reikt Adriaan Visser, wethouder van onder andere binnenstad en sport, een Erasmusspeld uit aan Van der Velde. Dit gebeurt op vrijdag 17 oktober om 19.00 uur in Het Zalmhuis, Schaardijk 396.

De Roparun is een sponsorloop met als doel geld verzamelen om het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Henk van der Velde was een van de grondleggers van dit evenement en is ruim 23 jaar als vrijwilliger intensief betrokken geweest. In het dagelijks leven werkt Van der Velde al sinds 1976 bij de politie Rotterdam-Rijnmond. Zijn eigenschappen en kwaliteiten, zoals nuchter en rustig optreden, kunnen omgaan met mensen uit alle lagen van de bevolking en stiptheid maakten hem tot een ideale en gewaardeerde vrijwilliger bij de Roparun.

Functies
Van der Velde bekleedde diverse functies binnen de organisatie van de Roparun. Op uitvoerend niveau was hij 16 jaar lang enthousiast cameraman van het videoteam. Ook droeg hij bij aan het calamiteitenteam. Sinds 2005 werd hij bestuurlijk actief, eerst als voorzitter van de Stichting Evenementen Roparun, later als voorzitter van de Stichting Palliatieve Zorg Roparun.

Onderscheidingen
De decorandus ontving onlangs een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Aboutaleb tijdens de Doelenavond van de Roparun, waar Van der Velde bekend maakte dat hij afscheid nam van zijn voorzittersfunctie. Het gemeentebestuur voegt daar een gemeentelijke onderscheiding aan toe vanwege zijn intensieve en waardevolle vrijwilligersinzet.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Van der Velde omdat hij zich lange tijd verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 13 15 51 20 of m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl