Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer H.M. (Henk) van Heijst

NB Dit nieuws NIET verspreiden vóór vrijdag 16 september, 16.00 uur

Tientallen jaren lang heeft de heer Van Heijst zijn talenten op het gebied van beleggen in dienst gesteld van non-profit organisaties. Hij deed dat als vrijwillig adviseur, omdat hij zich betrokken voelt bij maatschappelijke projecten. Voor zijn inzet ontvangt hij op vrijdag 16 september een Erasmusspeld uit handen van wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport, Adriaan Visser. Dit gebeurt op de SS Rotterdam in Katendrecht.

De belangstelling voor beleggen begon bij de heer Van Heijst al in de jaren zestig toen hij in een studentenwoning in Bolnes woonde. Toen al gaf hij blijk van een altruïstische levenswijze met zijn gratis adviezen aan diaconieën en stichtingen voor goede doelen om hun vermogen verantwoord en met visie te beleggen.

Later was hij een van de medeoprichters van beleggingsclub ’t Stockpaert, ontstaan vanuit een Rotterdamse studentenvereniging. Mede dankzij de adviezen van Van Heijst sloeg de club zich door menig financiële crisis heen. Vanuit deze beleggingsclub is Stichting ’t Trekpaert ontstaan. Op initiatief van Van Heijst zet deze stichting zich al twintig jaar lang pro deo in voor veel maatschappelijke projecten in Rotterdam en omgeving.

Mede door de belangeloze financiële en juridische adviezen van de heer Van Heijst kunnen heel wat non profit instellingen functioneren zoals ze nu doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Stichting Kind en Groei, dat kinderen met een ontwikkelingsstoornis ondersteunt. Van Heijst was hier zelf ook financiële sponsor. En het gaat ook om diverse kerkelijke en maatschappelijke organisaties. Van Heijst heeft in hun voortbestaan langdurig een grote rol gespeeld.

Uitreiking
Vrijdag 16 september tussen 16.00 en 17.15 uur, tijdens het 45-jarig bestaan van beleggingsclub ’t Stockpaert op SS Rotterdam, 3e Katendrechtse Hoofd 25.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Van Heijst voor zijn langdurige, vrijwillige en talentvolle inzet om met financiële en juridische adviezen non-profit organisaties terzijde te staan. Dit draagt bij aan het welzijn van de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl