Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer G.P. (Gerrit) Boender

NB Dit nieuws NIET verspreiden vóór vrijdag 16 september, 19.00 uur

Voetbalverenigingen kunnen alleen bestaan dankzij vrijwilligers zoals de heer Gerrit Boender. Hij is ook medeoprichter van supportersvereniging IJ.v.v. De Zwervers in IJsselmonde. Tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van deze supportersvereniging ontvangt Boender een Erasmusspeld. Wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport, Adriaan Visser reikt vrijdag 16 september de onderscheiding uit.

De heer Boender kwam al als jonge jongen bij de vereniging. Zelf voetballen hoefde hij niet zo nodig, er voor zorgen dat anderen dat wel konden, deed en doet hij graag. Boender vervulde diverse bestuurstaken en is nu alweer tien jaar voorzitter van de supportersvereniging. Als het even kan, combineert hij taken voor de supportersvereniging en de voetbalvereniging, zoals sponsors en adverteerders werven. Of het maken van clubblad ’t Zwervertje, dat vooral in de begintijd veel werk was. Ger Boender is ook een onmisbare schakel in de onderhoudsploeg van de vereniging.

Behalve liefde voor voetbal, heeft Boender ook veel affiniteit met paarden. Hij was 13 jaar lang een zeer gewaardeerde kracht bij de Paardenmarkt in Oud-IJsselmonde, waar hij diverse taken op zijn schouders nam.

Uitreiking
vrijdag 16 september ca. 19.00 uur, tijdens de viering van het 40-jarig bestaan supportersvereniging De Zwervers). Locatie: sportpark De Groote Stee, Smeetlandseweg 15 in Rotterdam.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Boender voor zijn langdurige vrijwillige inzet voor IJ.v.v. De Zwervers. Deze inzet draagt bij aan het welzijn van de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl