Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer E.P.E. (Ed) Goverde

De combinatie sport en jeugd is voor Ed Goverde een rode draad in zijn vrijwilligersloopbaan. Hij is onder andere de man achter het opzetten van de schoolsportvereniging Katendrecht, de eerste van Rotterdam. Voor zijn verdiensten ontving hij op 3 september een Erasmusspeld uit handen van wethouder Adriaan Visser (Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport).

In 2005 was Ed Goverde de initiator van de schoolsportvereniging Katendrecht. Samen met twee basisscholen, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport. En nog steeds is hij hier actief met het organiseren van voetbaltoernooien en het vervoeren van jonge spelers bij wedstrijden.

RKVS Spartaan ‘20 was voor de oprichting van de schoolsportvereniging een grote inspirator. Goverde was hiervan zo’n 25 jaar secretaris en voorzitter. Hij hield deze club met zijn inzet draaiende. Bovendien wist hij deze vereniging met vooral veel ouderen en weinig jeugd om te vormen tot een vereniging waar nu zoveel jeugd traint, dat er wachtlijsten zijn. Goverde is nog steeds nauw betrokken bij Spartaan ‘20.

Daarnaast was Ed Goverde van 2002 tot 2014 PvdA raadslid, fractievoorzitter en later dagelijks bestuurder in de toenmalige deelgemeente Charlois.

Goverde is als vrijwilliger tegenwoordig actief als bestuurder van het Charlois Kunstfestival, van de Stichting Oldegaarde, de PvdA afdeling Charlois en als adviseur van de bewonersorganisatie Vitaal Pendrecht.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikte de Erasmusspeld uit aan Ed Goverde voor zijn vrijwillige, langdurige en grote inzet voor de sportende jeugd en voor al zijn overige maatschappelijke verdiensten.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl