Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer D. (Dirk) den Boef

Een echte doordouwer met een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Zo wordt de heer Dirk den Boef wel getypeerd. Hij heeft zich als vrijwilliger 49 jaar lang ingezet voor de Hoogvlietse samenleving. Om die reden krijgt hij een Erasmusspeld uit handen van Edwin Smit, gebiedsvoorzitter van Hoogvliet. Dit gebeurt op woensdagavond 26 april, als de heer Den Boef als voorzitter zijn laatste vergadering van de Vereniging van Eigenaren van de Tijmweg voorzit.

De heer Den Boef begon zijn vrijwilligersinzet in 1968, toen hij met een actiegroep protesteerde tegen de roetuitstoot van Shell Pernis. Het succes van dit protest – Shell verminderde de luchtverontreiniging – leidde tot een echte actiecarrière van Dirk den Boef.

Zijn inzet betrof voornamelijk verbetering van de woonomgeving. Hij was jarenlang voorzitter van de Bewonersraad Westpunt, was penningmeester van de Vereniging van Bewonersraden en nam vijftien jaar lang deel aan allerlei projecten en klankbordgroepen die de woonomgeving verbeteren. Hij werd een graag geziene gesprekspartner voor Woonbron, waar hij de belangen van bewoners kordaat en vastberaden naar voren wist te brengen.

Den Boef was een van de voorvechters om de verpaupering in Hoogvliet aan te pakken. Hij was intensief betrokken bij een groot aantal renovaties en herstructureringen, die tot in het hele land bekendheid kregen. Hij streed tegen onrecht, zorgde ervoor dat bewoners het beter kregen en werd ook cliënten vertrouwenspersoon bij Humanitas Hoogvliet. Hier bewaakte hij de belangen van senioren die hun huis uit moesten vanwege renovatie.

Zijn laatste inzet, sinds 2006, is het voorzitterschap van de Vereniging van Eigenaren aan de Tijmweg en zijn lidmaatschap van de technische commissie die vernieuwingen begeleidt. Eind mei neemt Dirk den Boef afscheid van zijn vrijwilligersactiviteiten.

Uitreiking
woensdag 26 april 2017, 19.30-20.00 uur in Aanbouw Dorpskerk aan de Achterweg 12 in Rotterdam Hoogvliet.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Den Boef voor zijn langdurige en vastberaden inzet voor een betere leefomgeving van Hoogvliet.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Bas Ockeloen, communicatieadviseur Hoogvliet, tel. 06 – 50 230 338 of e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl.