Direct naar de content

Erasmusspeld voor de heer Andries van Bale

Let op! Dit nieuws niet verspreiden vóór 14.30 uur vanmiddag

De heer Andries van Bale ontvangt voor zijn grote inzet voor de Oranjekerk een Erasmusspeld. Hij heeft van de kerk een ontmoetingsplaats gemaakt voor iedereen in de buurt. Henk Kamps, voorzitter van gebied Hillegersberg-Schiebroek reikt de onderscheiding aan hem uit op vrijdag 17 juli om 14.30 uur in de Oranjekerk in het Kleiwegkwartier.

De heer Van Bale is al jarenlang de drijvende kracht achter allerlei activiteiten in de Oranjekerk. Met zijn open en creatieve geest onderneemt hij allerlei initiatieven en zorgt er ook voor dat die goed worden uitgevoerd.

Zo startte hij een leeszaal in de kerk die duidelijk een functie heeft nu de wijkbibliotheek en de laatste boekhandel in het Kleiwegkwartier zijn verdwenen. Deze leeszaal is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, gelovig en niet-gelovig. Ook wist hij de koffie-ochtenden in de kerk eens per maand naar een hoger plan te tillen. Hij maakte er een culturele activiteit van, met lezingen rond een thema en concerten. Dit wordt gewaardeerd door een breed publiek.

Van Bale neemt nog allerlei andere taken op zijn schouders. Hij besteedt veel tijd aan het reilen en zeilen binnen de Oranjekerk. Hij is sociaal bewogen, ruim van geest, open naar iedereen en heeft een grote culturele belangstelling. Hij heeft oog voor de gemeenschap van de Oranjekerk en voor wijkbewoners van het Kleiwegkwartier.
De heer Van Bale werd in 2010 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de samenleving.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Van Bale omdat hij zich langdurig verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap rond de Oranjekerk en het Kleiwegkwartier en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.

Locatie
Vrijdag 17 juli, 14.30 uur in de Oranjekerk,
Rozenlaan 20
3051 LS Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Hans Donker, tel. 06 12 86 78 84 of Maarten van den Heuvel, tel. 06 30 16 73 07.