Direct naar de content

Erasmusspeld voor Corrie Scheffer

Mevrouw Corrie Scheffer heeft zich jarenlang vrijwillig enorm ingespannen voor mensen met een beperking. Gisteren nam zij afscheid van haar functie van voorzitter van de Stichting Platform Agenda 22 (SPA 22). Bij die gelegenheid ontving zij een Erasmusspeld uit handen van Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg.

Corrie Scheffer heeft zich sterk gemaakt voor een betere toegankelijkheid van gebouwen en buitenruimten voor mensen met een beperking. Ze deed dat op allerlei manieren. Zij stond aan de wieg van de oprichting van SPA 22 en werd hier voorzitter van. Het platform is altijd een belangrijke adviseur van het college van B en W geweest om de stad toegankelijk te houden en te maken voor mensen met een beperking en senioren. Corrie Scheffer investeerde veel tijd en energie om precies te weten wat er speelt, door raads- en gemeentevergaderingen te bezoeken en door te spreken met mensen met een beperking of hun vertegenwoordigers. Haar betrokken, voortvarende en deskundige aanpak leidde regelmatig tot beleids- en praktijkaanpassingen.

Toen de gemeenteraad een Woonadviescommissie wilde instellen, om structureel aan betere toegankelijkheid te werken, nam Corrie Scheffer het op zich om die daadwerkelijk vorm te geven. Ze werd voorzitter van deze Woonadviescommissie, bracht een structurele samenwerking met Stadsontwikkeling op gang en adviseerde over aanpasbaar bouwen en de toegankelijkheid van buitenruimten. Ze werkte mee aan onderzoeken om adviezen en rapporten op te stellen en nam altijd de mens met een beperking als uitgangspunt onder het motto: gelijke kansen voor iedereen.

Mevrouw Scheffer heeft veel kennis en ervaring en blijft altijd in contact met de mensen om wie het gaat. Zij heeft als fulltime vrijwilliger bijna een dagtaak aan deze inzet, en schroomt niet om ook ’s avond en in het weekend act de présence te geven. Zonder haar inzet zou de stad Rotterdam minder toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Erasmusspeld
Mevrouw Scheffer ontving de Erasmusspeld omdat zij zich langdurig heeft ingezet voor een betere toegang tot gebouwen en buitenruimten in Rotterdam voor mensen met een beperking.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl