Direct naar de content

Erasmusspeld voor Coby Hartsuiker

Op donderdag 19 januari heeft zij de Erasmusspeld ontvangen voor haar jarenlange vrijwillige inspanningen voor het Historisch Genootschap Roterodamum. Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Evenementen) reikte de onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Hartsuiker (1945, Rotterdam) was hét gezicht van Roterodamum. Ruim dertig jaar was zij als vrijwilliger actief voor de vereniging. Zij heeft haar werkzaamheden per 1 januari 2023 neergelegd.

Jaarboekje
Hartsuiker was jarenlang verantwoordelijk voor de uitgave van het Jaarboekje. Dat bundelt niet alleen historische studies, maar fungeert ook als bron voor onderzoekers. Zij zocht de juiste auteurs, bewaakte deadlines en schakelde met vormgever en drukker. Ook verzorgde zij de distributie binnen de vereniging. Het Jaarboekje wordt uitgegeven door Stadsarchief Rotterdam en Hartsuiker werkte dan ook nauw samen met de gemeente.

Overige taken
Hartsuiker was ook verantwoordelijk voor de leden- en financiële administratie. Daarnaast regelde zij de op- en afbouw van bijeenkomsten, handelde alle correspondentie af en beantwoordde vragen rond praktische zaken.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.