Direct naar de content

Erasmusspeld voor Charles van der Steene

Let op! Dit nieuws niet verspreiden vóór 18 oktober, 14.30 uur.

Commercieel manager van voetbalclub Sparta Rotterdam, Charles van der Steene, gaat binnenkort met pensioen. Voor zijn grote en langdurige inzet ontvangt hij een Erasmusspeld. Dit gebeurt tijdens de wedstrijd Sparta-FC Oss in het Sparta Stadion op zondagmiddag 18 oktober. Burgemeester Aboutaleb reikt de onderscheiding uit.

Sparta was de eerste betaalde voetbalclub met shirtreclame en met een skybox. Dankzij de inzet van Van der Steene werden de banden met het bedrijfsleven versterkt. Van businesslunches en de ‘haventribune’ tot skyboxconcepten en bijeenkomsten in de Business Lounge van Sparta: onvermoeibaar organiseerde hij allerlei mogelijkheden tot verbindingen met diverse bedrijven. Hij wist een belangrijk netwerk rond de club te weven. Daarmee droeg Sparta bij aan de ontwikkeling van de Rotterdamse economie.

Van der Steene reisde de hele wereld rond, van China tot Zuid-Amerika, om de naam en faam van Sparta en daarmee van Rotterdam te promoten. Van vroeg tot laat was hij op stap met relaties en sprak hij met vele betrokkenen. Alles met één doel: het beste voor de club. Mede door zijn inzet ontwikkelde Sparta zich na een financieel moeilijke periode weer tot een financieel gezonde voetbalonderneming.

Van der Steene is hét commerciële gezicht van Sparta Rotterdam. Hij heeft 35 jaar lang heel veel betekend voor de club. De scheidende manager excelleert al jarenlang in zijn hoofdfunctie. De uren volgens zijn arbeidsovereenkomst staan in geen verhouding tot de uren die Van der Steene werkelijk wekelijks aan Sparta heeft besteed. ‘Kantoortijden’ zeiden hem weinig en ook zijn inzet daarbuiten wordt zeer gewaardeerd.

Locatie
Zondag 18 oktober, tussen 14.30 en 16.15 (in de pauze van de wedstrijd)
Sparta Stadion (het Kasteel), Spartastraat 7-9 in Rotterdam.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Van der Steene voor zijn niet-aflatende inzet, ook buiten werkuren, voor voetbalclub Sparta en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl