Direct naar de content

Erasmusspeld voor Cees Mourits

Ondernemers steunen en studenten coachen, dat is wat de heer Cees Mourits de afgelopen tien jaar als vrijwilliger heeft gedaan via de Stichting Ondernemersklankbord en De Rotterdamse Zaak. De heer Mourits neemt afscheid van zijn functie van consulent en coördinator op 17 december. Bij die gelegenheid ontvangt hij voor zijn jarenlange vrijwillige inzet een Erasmusspeld uit handen van wethouder Werkgelegenheid en Economie, Maarten Struijvenberg.

Ondernemers die het moeilijk hebben kunnen een beroep doen op het Ondernemersklankbord. Zij krijgen ondersteuning om hun bedrijfsvoering te verbeteren. Tien jaar lang is Cees Mourits op vrijwillige basis bijzonder actief geweest voor het Ondernemersklankbord, team Rotterdam/Rijnmond. Voor de Rotterdamse economie is deze inzet van groot belang. Het kan een steun in de rug zijn om een bedrijf voort te zetten en te laten floreren. Het MKB is een belangrijke banenmotor en zorgt voor levendigheid in de stad.

Mourits was ook tien jaar lang coach bij De Rotterdamse Zaak. Hier zijn het HBO-studenten Economie van de Hogeschool Rotterdam, die coaching krijgen om ondernemers te ondersteunen. Zij helpen ondernemers hun zaak op orde te krijgen en te houden door een betere bedrijfsvoering.

Cees Mourits is zelf afkomstig uit het bedrijfsleven en was daar bovendien 26 jaar lang directielid. Toen hij als vitale zestiger met pensioen ging, besloot hij om zijn kennis en ervaring als vrijwilliger te delen met andere ondernemers en studenten. Dit heeft hij tien jaar lang met niet-aflatende inzet gedaan. De stad Rotterdam is hem daar dankbaar voor.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Mourits voor zijn niet-aflatende inzet voor Rotterdamse ondernemers en studenten en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl

.