Direct naar de content

Erasmusspeld voor Bien Hofman

Op vrijdag 3 februari heeft zij de Erasmusspeld ontvangen voor haar jarenlange vrijwillige inspanningen voor Stichting Vitaal Pendrecht. Wethouder Maarten Struijvenberg (Financiƫn, Organisatie, Dienstverlening en Grote Projecten) reikte de onderscheiding uit tijdens een afscheidsbijeenkomst in de Kinderfaculteit Pendrecht. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Hofman (1950, Groningen) was ruim twintig jaar actief in Pendrecht. Eerst bij Bewoners Organisatie Pendrecht, daarna bij de opvolger Vitaal Pendrecht. Zij heeft haar activiteiten begin 2021 neergelegd. Dat haar afscheidsbijeenkomst nu pas plaatsvond, heeft met de coronapandemie te maken.

Stem van Pendrecht
Dankzij de inspanningen van Hofman zijn de inwoners van Pendrecht een hechte gemeenschap geworden. Een gemeenschap die positiviteit en saamhorigheid uitstraalt en die precies kan aangeven wat er nodig is in de wijk. Bijvoorbeeld via de Pendrecht Universiteit, waar bewoners en professionals samen nadenken over oplossingen voor problemen in de wijk. Een initiatief van Hofman.

Ook startte zij de Kinderfaculteit Pendrecht, waar kinderen na school via leuke en leerzame lessen aan betere toekomstkansen werken. Andere initiatieven uit haar koker zijn onder meer het Pendrecht Museum, Pendrecht Theater en de Rollator werkplaats. Maar bijvoorbeeld ook de jaarlijkse kerstboomviering en de 4 mei-herdenking.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.