Direct naar de content

Erasmusspeld voor Arthur Rosenfeld

NB Dit nieuws niet verspreiden vóór 3 december 18.30 uur

Arthur Rosenfeld neemt afscheid als choreograaf van het Maas theater en dans. Hij is de oprichter van het jeugddansgezelschap De Meekers en heeft veel bijgedragen aan het culturele leven van vooral de jongste generatie Rotterdammers. Voor die bijdrage ontvangt hij een Erasmusspeld uit handen van cultuurwethouder Pex Langenberg op zaterdag 3 december in het Maaspodium.

Arthur Rosenfeld begon zijn carrière als danser bij Pina Bausch en is inmiddels al meer dan dertig jaar actief als choreograaf in Nederland. In 1993 richtte hij in Rotterdam het jeugddansgezelschap De Meekers op. Daarmee zette hij modern danstheater voor jong publiek in Nederland op de kaart. Rotterdam had hiermee een uniek gezelschap en een even unieke choreograaf in zijn midden. Rosenfelds gezelschap is opgegaan in Maas theater en dans, maar in de producties van Maas is zijn bijdrage steeds zichtbaar gebleven.

Ter gelegenheid van het afscheid van Arthur Rosenfeld gaat op 3 december zijn voorstelling EXIT pursued by a bear in première in het Maaspodium. Voorafgaand aan de voorstelling reikt wethouder Langenberg de Erasmusspeld uit op:

zaterdag 3 december, 18.30 – 19.15 uur
in het Maaspodium aan de St. Jobsweg 3
3024 EH Rotterdam.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Rosenfeld voor zijn bijdrage aan het culturele leven van Rotterdam, in het bijzonder voor de jongste generatie Rotterdammers.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl