Direct naar de content

Erasmusspeld voor Ardie den Hoed

Vanwege zijn buitengewone inzet heeft Ardie den Hoed, oprichter en organisator van de Bep van Klaveren Memorial, vanavond de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Ardie den Hoed kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van Hermineke van Bockxmeer, directeur Sport en Cultuur van de Gemeente Rotterdam, tijdens de feestelijke 25e editie van de Bep van Klaveren Memorial in de Maassilo.

Rotterdammers inspireren
Ardie den Hoed (Rotterdam, 15 oktober 1960) startte in 1992, een jaar na het overlijden van Olympisch bokskampioen Bep, met de organisatie van de Bep van Klaveren Memorial. In de jaren die volgden heeft Ardie vele initiatieven genomen om de sport in Rotterdam vooruit te helpen en richtte hij onder andere Stichting Rotterdamse Sporticonen op. Met de organisatie van sportevenementen zoals de Bep van Klaveren Memorial, Coen Moulijn Memorial Cup en de Deborah Gravenstijn Classic, zorgt deze stichting ervoor dat sportverhalen in leven blijven en worden Rotterdammers, met name jongeren, geïnspireerd ook te gaan sporten.

Verbinder
Hermineke van Bockxmeer in haar toespraak aan Ardie den Hoed: “Evenementen organiseren doe jij, Ardie, op de Rotterdamse manier: onbaatzuchtig, soms tegen de stroom in, maar steeds met blijvende positieve sociale impact voor de stad. Je bent een verbinder. Net als sport zorg jij voor verbroedering. Binnen de stad en tussen de jeugd. En daar mag de Rotterdamse samenleving je dankbaar voor zijn.”

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk, gemeente Rotterdam, tel 06-10 90 78 24.