Direct naar de content

Erasmusspeld voor Aad Koster

NB. Dit nieuws niet verspreiden vóór woensdag 13 mei 19.45 uur!

De heer A.M. (Aad) Koster neemt op woensdag 13 mei afscheid van zijn bestuursfunctie bij het historisch genootschap Roterodamum. Naast zijn vrijwillige inzet voor deze vereniging betekent Koster ook op allerlei andere gebieden veel voor de stad Rotterdam. Daarom ontvangt hij tijdens zijn afscheid uit handen van burgemeester Aboutaleb een Erasmusspeld voor zijn verdiensten voor de stad.

Aad Koster was jarenlang penningmeester voor Roterodamum en waakte zorgvuldig over de financiële gezondheid van de vereniging. Daarnaast was hij een drijvende kracht achter allerlei activiteiten van Roterodamum. Ook was hij nauw betrokken bij het uitzetten van een nieuwe koers voor het genootschap. Daarnaast was Aad Koster medeauteur van diverse historische publicaties.

Naast zijn inzet voor de historie van Rotterdam is Koster ook actief voor de Stichting Bijzondere Gezondheidszorg. Deze stichting ondersteunt wereldwijd projecten in de gezondheidszorg. Koster was eerst penningmeester en later voorzitter van deze stichting.

Koster is verder vrijwillig bestuurslid bij COC Rotterdam en Apollo Rotterdam en als buddy betrokken bij de Schorestichting. Hij was ook langdurig voorzitter van de Dekanale Raad Rotterdam en geeft managementondersteuning aan een organisatie in Zambia. Aad Koster staat bekend als een snelle denker, een scherp analyticus en een sociaal bevlogen Rotterdammer.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Koster omdat hij zich lange tijd verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Locatie en tijd uitreiking
Woensdag 13 mei rond 19.45 uur (tijdens de Algemene Ledenvergadering van historisch genootschap Roterodamum) in de Maximazaal van Brasserie Engels, Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl