Direct naar de content

Erasmusspeld voor Aad Broer

Op dinsdag 08 februari heeft hij de Erasmusspeld ontvangen voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor IJsselmonde. Wethouder Roos Vermeij (Economie, wijken en kleine kernen) reikte de Rotterdamse onderscheiding op haar werkkamer uit. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Broer (07-04-1980, Rotterdam) zet zich als vrijwilliger in voor de bewoners van IJsselmonde en in het bijzonder van Beverwaard. Zo is hij de oprichter van Burgers voor Beverwaard, waarmee hij verschillende grote evenementen organiseert. Denk aan het Halloweenfeest, de Ouderen Vierdaagse, het Sinterklaashuis en activiteiten rond de kerstperiode. Broer werkt hierbij samen met ruim 80 andere vrijwilligers.

Hij is ook de oprichter van Vrienden van de IJsselburgh. Via deze stichting worden allerlei activiteiten voor de bewoners van verzorgingshuis IJsselburgh, verzorgingshuis de Wetering en voor zelfstandig wonende ouderen in de wijk georganiseerd. De zangmiddagen, sportactiviteiten en barbecues versterken de sociale cohesie en verminderen de eenzaamheid bij ouderen.

Tot slot is Broer lid van de gebiedscommissie IJsselmonde. In die rol maakt hij zich sterk voor een veilig en actief gebied, voor jong en oud. Daarbij geeft hij zelf het goede voorbeeld door altijd paraat te staan om medebewoners te helpen met woord en daad.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.