Direct naar de content

Enthousiaste klussers verbouwen school tot woningen

Een groep van elf inschrijvers staat te springen om aan de slag te gaan in een authentiek schoolgebouw aan de Duyststraat 28 (Delfshaven). Op vrijdag 14 februari is de eerste stap gezet met de ondertekening van de ontwikkelovereenkomst door wethouder Karakus en de inschrijvers. Buurtwoners waren aanwezig om meteen kennis te maken met hun nieuwe buren en hun bouwplannen.

De groep inschrijvers bestaat uit een divers gezelschap van klussers en niet-klussers die hier alleen, samen met een partner of met hun gezin willen gaan wonen. De geïnteresseerden zijn afkomstig uit de regio, maar ook een stel uit Amsterdam. Allemaal hebben ze gemeen dat ze op zoek waren naar een bijzonder pand om hun droomhuis te maken. Panden zoals dit oude schoolgebouw bieden flexibiliteit en zijn geschikt voor verschillende woonwensen. Voor de een is dat met een fraai dakterras en voor de ander een ruime besloten tuin waar de kinderen kunnen spelen. In de school worden zes woningen gebouwd ter grootte van 1, 2 en zelfs 3 voormalig klaslokalen. Waarbij een lokaal plus aangrenzende ruimte een vloeroppervlakte heeft van circa 70 m².

De school in Delfshaven komt uit 1929 en is de eerste school uit Rotterdam die via Zelfbouw te koop is aangeboden. De vele historische details en authentieke sfeer en de relatief lage verkoopprijs van circa € 21.200 per lokaal zorgde voor veel interesse tijdens de verkoopperiode.

Zelfbouw Rotterdam
De gemeente Rotterdam biedt verschillende mogelijkheden binnen het programma Zelfbouw. Rotterdam was de eerste gemeente die in 2004 met het succesvolle concept klushuizen op de markt kwam. Het aanbod van nieuwe klushuizen neemt af, maar met panden zoals de voormalige school of leegstaande kantoorpanden biedt de gemeente een nieuw aanbod aan zelfbouwers. Naast de kluspanden zijn er diverse mogelijkheden van nieuwbouw op kavels, zowel in een groep als individueel. Dat betekent niet dat je alles zelf moet doen of moet kunnen. Je hoeft geen architect of aannemer te zijn om je droomhuis te bouwen. Een goed idee is soms genoeg.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chris Nieuwstraten, T 06 – 53 26 88 72

Meer informatie hierover kunt u ook vinden op www.rotterdam.nl/zelfbouw of www.facebook.com/zb010. Hier kan men zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.