Direct naar de content

EMBARGO tot 26-04-2024 , 13.00 uur

Jaarlijkse Lintjesregen in Burgerzaal Stadhuis

Burgemeester Aboutaleb reikt vrijdag 26 april vanaf 9.30 uur namens Koning Willem-Alexander de Koninklijke onderscheidingen van de jaarlijkse Lintjesregen uit. De Lintjesregen is een publieke waardering van de inzet van mensen voor de samenleving. Mensen die jaren hard hebben gewerkt voor anderen, vaak naast een vaste baan en op vrijwillige basis.

Cijfers
Dit jaar ontvangen 49 Rotterdammers een Koninklijke onderscheiding. In totaal worden 24 mannen en 25 vrouwen onderscheiden. De burgemeester reikt 3 keer Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit, 9 keer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en 37 keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Andere gemeenten
Ook ontvangen twee inwoners van een andere gemeenten hun lintje uit handen van burgemeester Aboutaleb. Hun verdiensten zijn namelijk in Rotterdam, vandaar dat de uitreiking in het Rotterdamse Stadhuis plaatsvindt. Het gaat om een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Daarnaast krijgen twee Rotterdammers hun lintje juist in een andere gemeente. Zij ontvangen hun onderscheiding in gemeente Maassluis vanwege verdiensten daar en worden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Orde van Oranje-Nassau
Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Er zijn zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.

Voor meer informatie en/of het overzicht van alle gedecoreerden Diane Bouhuijs, 06 -142 111 51 of mail db.bouhuijs1@rotterdam.nl