Eigenaren Reyeroord-West krijgen aanbod voor stadsverwarming en elektrisch koken
Woningeigenaren in Reyeroord-West krijgen de keuze om over te stappen naar stadsverwarming en elektrisch koken. Voor de aansluiting op stadsverwarming betalen zij een eigen bijdrage van 1500 euro, ongeacht de hoogte van de daadwerkelijke kosten. Om de overstap naar aardgasvrij nog aantrekkelijker te maken zijn er verschillende subsidies en leningen beschikbaar.
In Rotterdam gebruiken we, net als in de rest van Nederland, in 2050 geen aardgas meer om te koken, te douchen en huizen en gebouwen te verwarmen. Dat is grote een ambitie, want een hele stad aardgasvrij maken is complex. Om in 2050 aardgasvrij te zijn, gaan de stad nu al aan de slag. In Rotterdam beginnen we in een aantal wijken, waaronder ook Reyeroord.
De gemeente heeft de ambitie dat de huizen en gebouwen in Reyeroord over 10 jaar geen aardgas meer gebruiken. Dat is beter voor het milieu. En het levert veel op: een groene stad met schone en gezonde lucht voor alle Rotterdammers.
Stadsverwarming met subsidie
Woningeigenaren in Reyeroord-West ontvangen vandaag een financieel aanbod om vrijwillig over te stappen op stadsverwarming. Eigenaar-bewoners met een eigen cv-ketel betalen 1500 euro. Bij een aansluiting op een collectieve ketel met blokverwarming is dat 1000 euro. Verhuurders krijgen een aanbod voor een eenmalige aansluitbijdrage van 7500 euro per woning. De verbouwing en installatiekosten in de woning zijn wel voor rekening van de verhuurder. Binnenkort ontvangen de woningeigenaren een informatiepakket over het aardgasvrij aanbod. Zij kunnen hun interesse kenbaar maken bij de gemeente.
Gebiedsaanpakken, leren en innoveren
Met de gebiedsaanpakken aardgasvrij wordt Rotterdam wijk voor wijk van het aardgas afgehaald en aangesloten op een alternatieve, duurzame warmtevoorziening. Tegelijkertijd omvat de gebiedsaanpak een veel bredere inzet dan alleen het aardgasvrij maken. Want de gemeente wil met de gebiedsaanpak aardgasvrij ook de positie van de wijk en de bewoner verbeteren. Ook voor mensen in kwetsbare wijken die andere zorgen aan hun hoofd hebben. We doen dit in vijf wijken: Groot-IJsselmonde (Reyeroord en Heindijk, Korendijk en omgeving), Bospolder-Tussendijken, Pendrecht, Prinsenland-Het Lage Land en Rozenburg.