Direct naar de content

Eerste Sportentocht 2014 start in Noord

Ik sport! Jij ook? Doe mee!

Van woensdag 17 t/m dinsdag 23 september is het in Noord tijd voor de Sportentocht. Sport, bewegen en het verenigingsleven krijgt een podium tijdens het evenement Noord Sport, waar de Sportentocht deel van uitmaakt.  Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten. De Sportentocht biedt kinderen de kans kennis te maken met de diverse sportverenigingen in Noord en stimuleert ze tot sporten en bewegen.

Elke dag bieden meerdere sportorganisaties in Noord hun sport aan op locatie, zoals horden lopen bij Rotterdam Atletiek, tennis bij Aeolus-Oledo of koreaans karate bij Huk tii. Aan de hand van een boekje met stempelkaart, dat via school wordt uitgedeeld, kunnen de kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Deelnemers ontvangen bovendien een Rotterdam jouw sportstad waterfles, maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school en kunnen hier nog leuke prijzen mee winnen, zoals een gratis lidmaatschap.

De feestelijke prijsuitreiking van de sportiefste leerling en school is op woensdag 24 september tussen 14.00 – 16.30 uur  in Jeugdtheater Hofplein, Benthemplein 13.

De Sportentocht in Noord vindt voor de derde keer plaats en valt samen met Noord Sport! Noord staat dan twee weken in het teken van sport en gezondheid. Na Noord volgen er nog Sportentochten in Charlois (22 t/m 26 september), IJsselmonde (29 september t/m 3 oktober), Kralingen-Crooswijk (1 t/m 7 oktober) en Hoogvliet/Pernis (3 t/m 14 november).

De Sportentocht is een initiatief van de gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, telefoonnummer: (010) 267 31 22, mobiel 06 51 00 38 52, e-mail: ic.warbout@rotterdam.nl.