Direct naar de content

Eerste heropening Cruyff Court Oranje Veld Rotterdam

Woensdag 24 september is het Cruyff Court Oranje Veld op het Schuttersveld in Rotterdam heropend. Het is het eerste Cruyff Court van de in totaal 50, die komende jaren worden vervangen. Hiermee wordt nog tien jaar sport op het Court gegarandeerd.

Na de opening in 2004, door spelers van het Nederlands Elftal, heeft het veld een belangrijke sociale en sportieve functie in de wijk. Om er voor te zorgen dat het Cruyff Court ook de komende tien jaar die functie behoudt is het kunstgras vervangen en zijn de afspraken met de lokale partners vernieuwd.

Ook is er een watertappunt bij het Cruyff Court geopend. Met dit watertappunt worden kinderen aangezet tot het drinken van gezond kraanwater in plaats van sport- en energydrank én voorkomen we zwerfvuil rond de Cruyff Courts.

Ondanks het weer werd de heropening een leuke en sportieve middag voor de wijk. Er kon aan diverse activiteiten kon worden deelgenomen, zoals voetbal, basketbal, honkbal en tennis.

De heropening van het Cruyff Court is een samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, telefoonnummer: (010) 267 31 22, mobiel 06 51 00 38 52, e-mail: ic.warbout@rotterdam.nl.