Direct naar de content

Eerste deel nieuw lichtontwerp Willemsbrug klaar


Vanaf dinsdagavond 30 augustus wordt het eerste deel van de nieuwe verlichting van de Willemsbrug in gebruik genomen. De onderkant van de pylonen en de betonnen sokkels waar de pylonen op staan, worden dan mooi uitgelicht met energiezuinige ledverlichting. In juli werd de verlichting al een avond getest.
 

Het eerste deel van het nieuwe lichtontwerp van Studio DL is nu zichtbaar. De rest van het lichtontwerp, waarbij ook de bovenkant van de pylonen en de zijkant van de brug rood worden aangelicht wordt naar verwachting eind 2017 opgeleverd. Dan is het groot onderhoud aan de Willemsbrug klaar.

Groot onderhoud
Begin 2017 start de gemeente met groot onderhoud aan de Willemsbrug. De Willemsbrug, een van de iconen van Rotterdam, is 35 jaar oud en dringend aan onderhoud toe. De brug wordt opnieuw geschilderd in de oorspronkelijke rode kleur. Door het gebruik van duurzame verf is de brug de komende tientallen jaren weer bestand tegen weer en wind. De Willemsbrug krijgt energiezuinige ledverlichting en de bordessen, ladders en leuningen op beide pyloonkoppen worden vervangen. Het werk neemt een jaar in beslag.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of ba.moratis@rotterdam.nl