Direct naar de content

Eerste aflevering Opsporingsprogramma Bureau Rijnmond

Vanaf 8 januari elke donderdag op TV Rijnmond

Vanaf 8 januari is het nieuwe opsporingsprogramma Bureau Rijnmond wekelijks te zien op TV Rijnmond. Het programma wordt gemaakt door RTV Rijnmond, de politie en het Openbaar Ministerie. De gemeente Rotterdam maakt het programma samen met andere gemeenten uit de regio mogelijk door een financiële bijdrage te leveren. Bureau Rijnmond wordt elke donderdag na het nieuws van 17.00 uur uitgezonden en ieder uur herhaald.

Wethouder Joost Eerdmans (veiligheid): Een regionaal opsporingsprogramma is een effectief middel tegen criminaliteit. Met Bureau Rijnmond roepen we de hulp in van alle inwoners uit de hele regio Rotterdam. Met hun tips hopen we zaken sneller opgelost te krijgen en daders sneller op te sporen en te straffen. Zo helpen mensen mee aan een veiligere stad en regio.“

Het realiseren van een regionaal opsporingsprogramma is een afspraak uit het coalitieakkoord 2014-2018 #Kendoe. De gemeente Rotterdam heeft het voortouw genomen om het programma financieel mogelijk te maken en neemt het grootste deel van de kosten voor haar rekening. Daarnaast stellen andere gemeenten uit het Regionaal Veiligheidsoverleg regio Rotterdam financiële middelen beschikbaar.

In Bureau Rijnmond behandelt presentator Suzanne Mulder wekelijks een aantal politiezaken, waarbij de hulp van het publiek wordt ingeroepen. Het gaat om zaken uit het hele uitzendgebied van RTV Rijnmond. De politie en het Openbaar Ministerie leveren deze zaken aan. In het programma is ook ruimte voor preventietips.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl

Volg Bureau Rijnmond ook op Twitter: @bureaurijnmond en op Facebook: www.facebook.com/bureaurijnmond