Direct naar de content

Een sprookje in de Delftsevaart

Dinsdag 23 december is de Delftsevaart het decor van een sprookje. Naast het Grote Kerkplein drijven duizenden lichtjes in het water en wordt er een mooi sprookje gezongen door een prinses (Ai Ming Oei) op het water, begeleid door free runners en een klassiek moderne danser. De voorstelling is om 18.00, 19.00 of 20.00 uur onder regie van Noes Fiolet.

Het verhaal is een modern en urban sprookje 'Light from the distant stars’ dat zich afspeelt in Rotterdam. Het publiek wordt verleid door prachtige dames op stelten om naar deze sprookjesachtige plek te komen. Met free runners en een klassiek moderne danser, wordt een prachtige choreografie neergezet op de gebouwen, op de kade en in het water van de Delfstevaart. De zangeres Ai Ming Oei, een groot talent met een geweldige stem, is het stralende middelpunt. Zij komt tot leven en zingt ‘Muse’, een adembenemend lied. De finale speelt zich af op een drijvend object en eindigt met 'That's why we may keep on dreaming'.

Lichtjesfestival siert de binnenstad
De decembermaand staat bol van de activiteiten tijdens de extra koopavonden in de binnenstad. Nog drie avonden zal Sparkling Senses de zintuigen prikkelen. Met Sparkling Senses Feel op zaterdag 20 december, zondag 21 december Hear en dinsdag 23 december Tell. Feel staat in het teken van een vuurshow bij Albert Heijn voor de deur op de Lijnbaan en Hear prikkelt de oren met 7 koren die op diverse plekken in de binnenstad optreden.

Op www.rotterdam.nl/sparklingsenses staan de locaties en tijden van deze events.

Extra koopavonden
Zaterdag 20 t/m woensdag 24 december zijn er extra koopavonden in de binnenstad. Meer informatie is te vinden op www.cityrotterdam.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over het programma, tijden en locaties kunt u contact opnemen met
Yvette Ignatius, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, 06 – 5374 4090, iy.ignatius@rotterdam.nl of kijk op www.rotterdam.nl/sparklingsenses