Direct naar de content

E-waste race Rotterdam van start

Basisschool Het Kompas geeft de aftrap voor de E-waste race Rotterdam 2017

Dit jaar doen vijftien Rotterdamse basisscholen mee aan deze race. De leerlingen gaan de strijd aan om zo veel mogelijk afgedankte klein elektrische apparaten in te zamelen. Zo kunnen de grondstoffen die erin zitten zoveel mogelijk opnieuw gebruikt worden. De E-waste race start op 14 maart bij Basisschool het Kompas en duurt tot woensdag 12 april. Met het ophalen van de apparaten kunnen de leerlingen punten verdienen. De school met de meeste punten wint de eerste prijs.

Mobieltjes, dvd-spelers en elektrische tandenborstels
De komende weken doen leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van het Kompas, de Al-Ghazali, de Christophoor, de Meridiaan, CBS Onze Wereld, de Oscar Romero, de Oranje Nassauschool, OBS Van Rijckevorsel, de Barkentijn, de Pantarijn, de Plevier, De Waalseschool, de Rank, de Margriet en de Regenboog mee aan de race. Zij proberen zoveel mogelijk afgedankte mobieltjes, koffiezetters, dvd-spelers, elektrische tandenborstels en andere klein elektrische apparaten bij buurtbewoners op te halen.

Kennismaken met afvalscheiding
Voorafgaand aan de wedstrijd krijgen de leerlingen een gastles over afval en afvalscheiding. De kinderen maken op deze manier kennis met het belang van afvalscheiding. Zij zorgen ervoor dat de grondstoffen uit de elektrische apparaten opnieuw gebruikt kunnen worden en werken mee aan de ontwikkeling naar een meer circulaire economie; aan een stad waar afval weer nieuwe grondstof wordt.

Aanmelden elektronisch afval
Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval vanaf 20 maart aanmelden op www.ewasterace.nl. De klein elektronische apparaten worden op afspraak opgehaald door de scholieren.
De E-waste race Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam en E-waste race.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of ba.moratis@rotterdam.nl