Direct naar de content

Duim voor Theo Kien

Zaterdag 2 juli om 13.30 uur ontvangt Theo Kien uit Ommoord de Duim van Prins Alexander. De heer Kien (85 jaar) doet al jaren veel voor de buurt, en is daarom voorgedragen voor deze vrijwilligersprijs.

De heer Kien is voorgedragen door zijn buren. Zij zijn lovend over hem. Hij rijdt en doet boodschappen voor ouderen, zorgt dat op het juiste moment de vlag uitgaat voor de flat, doet technische klusjes en gaat op ziekenbezoek in het ziekenhuis. Daarnaast is hij ook actief met het opzoomeren rondom de flat. De jury is erg onder de indruk van alle activeiten van de heer Kien: ‘Hij is een bijzondere mantelzorger en een voorbeeld voor de samenleving’.

Geef eens een duim

De gebiedscommissie van Prins Alexander heeft veel waardering en respect voor alle vrijwillige inzet in het gebied. Zonder vrijwilligers zijn veel activiteiten en initiatieven op het gebied van zorg, sport en cultuur niet mogelijk. Om die waardering te laten zien heeft de commissie ‘Geef eens een duim’ in het leven geroepen.

Deze nieuwe vrijwilligersprijs wordt voor het eerst uitgereikt tijdens het evenement Prins Alexander B(l)oeit dat vandaag plaatsvindt aan de Hesseplaats in Rotterdam-Ommoord.

De jury: Stephanie Damen, Anneke van Dijk, Loek Ernst, Johan van den Heuvel en Gregoire Kraster (allen gebiedscommissielid in de gebiedscommissie Prins Alexander).


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorine de Koning, communicatieadviseur, 06-232 92 280 of de.dekoning@rotterdam.nl.