Direct naar de content

Duik in je fundering

Met deze boodschap startte wethouder Bas Kurvers (Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving) de campagne waarbij aandacht wordt gevraagd voor funderingen op houten palen.

Risicocheck
Door het doen van een snelle check op www.duikinjefundering.nl kunnen Rotterdammers eenvoudig zien of zij risico lopen op problemen met hun fundering en waar zij terecht kunnen voor verder onderzoek.

Houten palen
Naar schatting hebben 120.000 huishoudens in Rotterdam een fundering op houten palen. Dit type fundering kan worden aangetast door bijvoorbeeld schimmels (paalrot), bacteriën, (palenpest), te weinig of te korte palen of door negatieve kleef.
Met de campagne Duik in je fundering nodigt de gemeente Rotterdam huiseigenaren uit onderzoek te doen naar de staat van de houten paalfundering.

Kurvers: “Goed onderhoud van huizen is belangrijk, want het is pas echt fijn wonen als je huis goed op orde is. We investeren daarom in de kwaliteit van de huizen in de stad. De fundering is de basis van elk huis en die moet goed zijn. We helpen Rotterdammers om ‘in hun fundering te duiken’ en te onderzoeken of er onderhoud nodig is.”

Hulp
De gemeente biedt, via het Funderingsloket, de huiseigenaren advies op maat. Verder verstrekt de gemeente onder andere subsidie voor bloksgewijs funderingsonderzoek en is de gemeente aangesloten bij het landelijke Fonds Duurzaam Funderingsherstel. Dit Fonds verstrekt leningen voor urgent bloksgewijs funderingsherstel.

Duik in je fundering. Doe de check op www.duikinjefundering.nl
Meer informatie op www.rotterdam.nl/funderingsloket


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, 06 – 41 31 65 67 of t.breimer@rotterdam.nl Martine Coevert, adviseur Funderingsloket, Gemeente Rotterdam, Telefoon 06 138 19575
Kristel Arntz, Communicatieadviseur, Gemeente Rotterdam, Telefoon 06 233 02705
  fotocredits: Eric Fecken