Direct naar de content

Drijvende bioscoop beste bewonersinitiatief Overschie

Drijf in de Schie, Happy Overschie en Een kind laten lachen is de grote truck, zijn als beste drie geselecteerd uit meer dan 50 uitgevoerde Overschiese bewonersinitiatieven 2014-2015. Tijdens een bescheiden feestje gisteravond in de Grote Kerk in Overschie werden alle bewoners nog eens extra bedankt voor hun inzet.

De gebiedscommissie is zeer tevreden over de originaliteit en creativiteit van de bewonersideeën. “Deze bewoners zorgen ervoor dat het hier aangenamer en mooi wordt.”, meent Anne Snoeck Henkemans, vicevoorzitter van de gebiedscommissie. “Daar kun je mensen nooit genoeg voor bedanken. We hebben daarnaast drie initiatieven gekozen die toch iets meer onderscheidend zijn..Ze hebben de potentie om terug te keren als nieuwe events die grensoverschrijdend zijn voor Overschie en ver daarbuiten.”

Creativiteit ten top

De drijvende bioscoop op Schie, waar mensen in bootjes Rotterdamse films konden bekijken, ging er met de eerste prijs vandoor. Prijswinnaar en bedenker Jonathan Stranders is blij verrast: “Het vergt een heel georganiseer om zoiets van de grond te tillen, vooral omdat we het pas twee maanden van tevoren bedachten. De tijdsdruk was heel hoog. Met een klein team van buurtbewoners, sloepverhuurder, waterscouts, provincie en Rotterdamse filmmakers hebben we soepel samengewerkt en het beoogde resultaat kunnen boeken. En wat een enthousiasme!”

Happy Overschie, een initiatief van het koor Fortissimo, heeft bewoners van Overschie al dansend op het lied van Pharell Williams vastgelegd in een video. Dat geeft een andere kijk op Overschie. https://www.youtube.com/watch?v=hXryCbCLVKk

De derde prijs ging naar Een kind laten lachen is de grote truck. Waarbij meer dan 60 vrachtwagens kinderen met een beperking meenemen in de cabine en al luid toeterend door groot Overschie rijden. Ondank hevige regenbuien bleven de bewoners niet binnen, maar stonden in drommen langs de kant van de weg.


Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met communicatieadviseur Louise Kuijpers 06 43 03 49 23